Ungaria interzice importurile si vanzarea de hrana pentru bebelusi, importuri provenind din China, pentru a preveni astfel consumul de produse contaminate, a anuntat vineri secretarul de stat pentru siguranta alimentara, Miklos Suth, relateaza NewsIn.
Decizia intervine in urma hotararii europene din 14 octombrie, care a inasprit regulile pentru importurile de produse alimentare chineze.

"Produsele alimentare chineze pentru bebelusi si copii, care sunt deja in magazine, trebuie retrase si distruse imediat"
, a spus Suth.

Produsele chineze ce contin lapte sunt inca autorizate in Ungaria, dar ele trebuie sa treaca prin anumite puncte de frontiera si trebuie verificate.

Laptele contaminat cu melamina a provocat moartea a patru bebelusi in China si a imbolnavit alti 53.000. Numeroase tari au redus sau interzis importurile de produse lactate chineze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.