Cimitirul de Onoare Romanesc, pentru militarii romani cazuti in luptele purtate in nordul Bucovinei, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, va fi inaugurat sambata la Cernauti, dupa ce a fost reconstruit, transmite Mediafax.
Potrivit unui comunicat al Oficiului National pentru Cultul Eroilor, sambata, la ora 12.00, la Cernauti, va avea loc ceremonia de inaugurare a Cimitirului de Onoare Romanesc. Lucrarile de reconstructie au fost finantate de Oficiul National pentru Cultul Eroilor si au fost executate in parteneriat cu societatea nonguvernamentala "Golgota" din Cernauti.

Pe 25 octombrie, cand va fi sarbatorita Ziua Armatei Romane si implinirea a 600 de ani de la prima atestare documentara a orasului Cernauti, vor fi comemorati militarii romani cazuti in luptele purtate in nordul Bucovinei, in iulie 1941, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. La ceremonie vor participa oficialitati romane si ucrainene, reprezentanti ai autoritatilor publice din Euroregiunea Prutul de Sus, veterani de razboi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.