Declaratie-soc a sotiei fostului presedinte francez, Francois Mitterrand

Tratatul constitutional european care va fi supus unui referendum pe 29 mai in Franta ar institutionaliza "o alta dictatura", "un sistem care face din om un subiect economic", a estimat Danielle Mitterrand, vaduva fostului presedintele francez socialist Francois Mitterrand. "Acest tratat instituie o alta dictatura, pe care noi n-o vrem", a declarat dna Mitterrand, dupa ce i-a evocat pe cei din generatia sa "care si-au dat viata in 1940-1945 pentru construirea unei Europe a pacii".

In opinia sa, tratatul ar consacra "un sistem care face din om un subiect economic, un sistem care genereaza si mai multa saracie, somaj, poluarea apei, a aerului". Potrivit AFP, familia Mitterrand este divizata pe tema referendumului din 29 mai din Franta privind Constitutia europeana: fiul cel mic, Gilbert, fost deputat socialist, s-a angajat in favoarea tratatului constitutional, in timp ce Mazarine Pingeot, fiica naturala a lui Francois Mitterrand, ar fi in favoarea lui "da", dar refuza sa ia public pozitie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.