Printul Charles si-a incheiat ieri vizita particulara in Romania. Mostenitorul coroanei britanice a poposit la Culele de la Maldarasti si intr-un atelier de ceramica din orasul Horezu, unde a pictat o strachina abia iesita de la roata olarului si si-a lasat autograful pe o placuta de lut. Sosit luni seara in Valcea, mostenitorul Tronului Marii Britanii a fost gazduit la Manastirea Hurezi, ctitorie a Voievodului Constantin Brancoveanu, printul fiind acompaniat de o suita de sase persoane, dintre care a lipsit insa, sotia sa, Camilla, Ducesa de Cornwall.

Marti si miercuri, Printul Charles si insotitorii sai au vizitat schiturile din preajma Manastirii Hurezi si Manastirea Bistrita, din comuna Costesti, unde este posibil sa fi avut o intrevedere cu Principesa Margareta a Romaniei si cu Printul Radu de Hohenzollern-Veringen, despre care se stie ca au sosit in acelasi loc, in cursul dupa-amiezii de miercuri.

In ultima zi a vizitei, Printul de Wales a vizitat Manastirea Dintr-un Lemn si Manastirea Surupate. In pofida unor informatii aparute in presa locala, potrivit carora Printul Charles s-ar fi intalnit cu unele autoritati, cei in cauza, atat primarul orasului Horezu si PS Gherasim Episcopul Ramnicului au dezmintit ca ar fi avut loc vreo astfel de intrevedere.

Pe parcursul intregii vizite, masurile de securitate au fost foarte stricte, reprezentantii presei fiind impiedicati sa se apropie la mai putin de 20-30 de metri de print si de cei care il insoteau. Nici printul si nici cei din suita nu au schimbat vreo vorba cu ziaristii. De altfel, chiar si alimentele consumate de oaspeti pe parcursul sederii in Valcea au fost aduse de staff-ul printului, iar de pregatirea si servirea mesei s-a ocupat bucatarul personal al acestuia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.