Presedintele Honduras, Manuel Zelaya, a propus luni legalizarea drogurilor pentru a facilita combaterea traficului cu aceste substante, transmite NewsIn.
"Traficul de arme, de droguri si de persoane (...) sunt flageluri internationale cu trame economice foarte puternice si ne impiedica sa le aducem riposte eficiente, de care am dispune intr-o situatie normala de legalitate", a explicat el in deschiderea unei reuniuni a sefilor organismelor nationale de combatere a traficului de droguri.

Sefii serviciilor antidrog din 32 de tari din America Latina si Caraibe se intalnesc la Tegucigalpa pentru o conferinta organizata pana in 17 octombrie impreuna cu Biroul Natiunilor Unite impotriva Drogurilor si Infractionalitatii.

Consumatorul de droguri trebuie tratat "ca un bolnav", a adaugat Zelaya, subliniind ca "boala se ingrijeste legal in farmacii, cu un medic, cu programe sociale ale guvernelor".

"In loc sa ii urmarim si sa ii ucidem pe traficanti, am putea investi resursele pe care le folosim in acest fel in educatie si formare", a continuat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.