Liderul extremei dreapta din Austria si-a pierdut viata intr-un accident de masina, la cateva zile dupa ce obtinuse un rezultat rasunator in alegeri si planuia o participare la guvernare.
Joerg Haider, liderul partidului de exrtema dreapta Alianta pentru Viitorul Austriei, a murit sambata dimineata intr-un accident de masina, conform politiei austriece. Haider, in varsta de 58 de ani, a murit langa Klagenfurt, in regiunea Carinthia, a carui guvernator era. Politicianul se afla singur la volan, a pierdut controlul asupra masinii, care a parasit drumul si s-a dat de cateva ori peste cap, iar in urma impactului Heider a suferit rani la cap si la piept, decedand la putin timp dupa aceea. In cursul zilei, Haider trebuia sa se duca la mama sa, care isi sarbatorea cea de nouazecea aniversare.

Partidul lui Joerg Haider, a carui conducere o preluase la sfarsitul lunii august, tocmai ajunsese la alegerile de la 28 septembrie pe locul al patrulea, cu 10,7% din sufragii, imediat dupa fostul partid condus de acesta, Partidul Libertatii, care castigase 17,5%. Se vorbea chiar de o posibila intrare a celor doua partide nationaliste intr-o alianta de guvernare. Haider anuntase, insa, ca va ramane guvernator al Carinthiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.