Zeci de mii de alegatori din cel putin sase state-cheie din viitoarele alegeri americane au fost retrasi de pe listele electorale sau impiedicati, ilegal, sa se inscrie, potrivit unei anchete a New York Times, relateaza NewsIn.
Aceste probleme, care constituie incalcarea legii federale, nu sunt rezultatul actiunii partidelor, ci "erori legate de registre", potrivit cotidianului.

Statele-cheie despre care vorbeste ziarul sunt Colorado, Conneticut, Florida, Michigan, Nevada si New York. Acestora li se adauga alte trei state: Alabama, Georgia si Louisiana.

Potrivit cotidianului, mai multe state s-au sprijinit excesiv in ultimele 11 luni pe baza de date federala a administratiei pentru securitate sociala, care, in mod normal, trebuie folosita ca ultima optiune. Aceste date federale sunt mai putin fiabile decat listele stabilite in state si includ un numar mare de greseli pe tema identitatii persoanelor. Astfel, este posibil ca multe persoane sa nu poata vota la 4 noiembrie.
Alegatorii penalizati sunt majoritatea democrati, pentru ca ei sunt mai numerosi printre alegatorii inscrisi recent.

American civil liberties union (ACLU), o puternica asociatie de aparare a libertatilor civile, a cerut secretarului justitiei sa oblige statele sa se conformeze legii federale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.