Seful diplomatiei finlandeze Alexander Stubb, presedintele in exercitiu al OSCE, a salutat joi "retragerea rusa", subliniind insa ca "trupele ruse nu s-au retras din zona Ahalgori".

Georgia a cerut joi retragerea soldatilor rusi prezenti inca in Ahalgori, un district disputat din centrul tarii, al carui statut va fi discutat ulterior, potrivit presedintiei franceze a Uniunii Europene, citata de AFP.

Apelurile georgienilor intervin la o zi de la incheierea retragerii trupelor Moscovei din zonele tampon adiacente regiunilor separatiste Osetia de Sud si Abhazia. Retragerea, prevazuta initial sa se termine la 10 octombrie, s-a incheiat cu doua zile mai devreme.

"Pozitia Guvernului georgian este ferma si clara: rusii nu isi respecta obligatiile daca nu se retrag din Ahalgori cel mai tarziu pana la 10 octombrie", a declarat secretarul Consiliului National de Securitate din Georgia, Aleksandr Lomaia.

"Georgia cere ferm restabilirea statu quo-ului dinaintea datei de 7 august (inceputul conflictului armat ruso-georgian - n.red.), asta spun acordurile negociate de presedintia franceza a UE, fara cea mai mica ambiguitate", a adaugat el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.