Aproximativ 12,3 milioane de oameni din intreaga lume sunt tratati ca sclavi, se arata intr-un raport recent al Organizatiei Internationale a Muncii.

Din totalul numarului de "sclavi moderni", in jur de 2,4 de milioane sunt victime ale traficului de fiinte vii, munca acestora generand profituri de 30 de miliarde de dolari pentru cei implicati in acest tip de infractionalitate.

Raportul, intitulat "Alianta Globala Impotriva Muncii Silite" reprezinta un semnal de alarma tras de Organizatie, mai ales ca acest flagel atinge toate tipurile de societate sau zona geografica.

Cele mai impresionante cifre sunt inregistrate in tarile asiatice sarace sau din America Latina, insa exista 350.000 de sclavi si in lumea puternic industrializata.

Patru cincimi din totalul fortei de munca silite este folosit de persoane particulare, cele mai multe victime existand in randul femeilor si copiilor.

Raportul a relevat o multitudine de forme de munca fortata, cunoscute de catre autoritatile locale de multa vreme.

Cel mai intalnit caz este cel in care copiii sunt obligati sa munceasca acelasi numar de ore cu adultii, de multe ori fara nici o sansa de a evada dintr-un asemenea mod de viata.

Sclavia moderna cunoaste si forme extreme, prezente in zonele de conflict: copii-soldati sau sclavi sexuali.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.