Papa Benedict al XVI-lea este mare iubitor de pisici, cu care se converseaza ca si cum acestea ar fi fiinte umane. "Sfintia Sa iubeste enorm pisicutele, tot timpul le ia in brate si le mangaie. Iar ele se simt atat de bine cu el", a povestit nemtoaica Agnes Heindl, cea care se ocupa de bucataria Papei Benedict al XVI-lea. Pasiunea Suveranului Pontif a fost confirmata si de cardinalul Tarcisio Bertone, arhiepiscop de Genova si vecinul Papei la fosta sa locuinta.

SE TIN SCAI DE EL

"Ori de cate ori vedea vreo pisica pe strada, oricat de amarata, se oprea, o saluta si i se adresa ca unui om. Iar animalul, fascinat, il urmarea atent, dupa care se tinea dupa el. Nu de putine ori zeci de pisici l-au insotit pe Suveranul Pontif pana la Vatican, de unde erau apoi gonite de gardieni... Habar n-am ce le spunea pisicilor. Le vorbea intr-o limba de neinteles pentru mine, un limbaj doar de ei inteles si inventat special de Sfantul Parinte pentru prietenele sale feline...", a mai spus Bertone.

Dragostea Papei este atat de mare, incat acesta colectioneaza si statuete care infatiseaza pisicutele in diverse ipostaze. Pasiunea Sfantului Parinte pentru feline s-a nascut de cand acesta era copil, in casa natala din Bavaria, unde familia sa a avut numeroase pisici - scrie cotidianul chilian Las Ultimas Noticias. Ulterior, cardinalul Joseph Ratzinger a gazduit in fosta sa locuinta din piata Citta Leonina doua pisicute, pe care se pare ca le-a instalat acum in apartamentul papal de la Vatican.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.