Solutionarea diferendului romano-ucrainean in privinta Insulei Serpilor s-ar putea transforma intr-un precedent pentru solutionarea unor astfel de probleme interstatale, se arata intr-o analiza realizata de Oxford Analytica.

In acelasi timp, consilierul candidatului republican John McCain, Bruce Jackson - considerat si un fel de artizan al axei Washington-Londra-Bucuresti pentru Marea Neagra - gafeaza impardonabil, considerand ca niciuna dintre parti nu ar merita sa castige Insula Serpilor, desi nu Insula este obiectul procesului de la Haga.

Decizia finala a Curtii Internationale de Justitie (CIJ) de la Haga in procesul intentat de Romania pentru delimitarea platoului continental din Marea Neagra cu Ucraina va stabili un precedent important pentru conflicte similare, inclusiv cel ruso-ucrainean din bazinul Marii Negre, considera prestigioasa firma internationala de consultanta Oxford Analytica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.