Un fost capitan al armatei americane din Irak este acuzat ca a participat la furtul a aproape 38 de milioane de litri de carburant de la o baza SUA din Irak, in valoare totala de aproape 40 de milioane de dolari, a informat marti Departamentul Justitiei, relateaza NewsIn.

Lee William Dubois, 32 de ani, a pledat vinovat in fata tribunalului din districtul Alexandria pentru furt din proprietatea publica.

El a admis ca a folosit intre iulie 2007 si mai 2008 cartele de acces false pentru baza Camp Liberty, in vederea sustragerii de carburant, ce era revandut pe piata neagra. Impreuna cu mai multi complici, el a "angajat" circa zece soferi, care incarcau carburantul in camioane-cisterna.

Furtul este evaluat la 37,8 milioane de litri de carburant, pentru suma totala de 39,6 milioane de dolari. Dubois, care a servit in armata pana in iulie 2007, a bagat in buzunar cel putin 450.000 de dolari.
Acum, fostul capitan risca pana la zece ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.