Guvernatoarea de Alaska si printesa Diana au fost verisoare de gradul zece, in timp ce Palin si Roosevelt erau veri de gradul noua, potrivit Ancestry.com.

Anul trecut, Lynne Cheney, sotia vicepresedintelui Dick Cheney, a declarat ca a descoperit ca sotul ei este var indepartat cu candidatul democrat Barack Obama.

Alti cercetatori au descoperit ca Obama este var indepartat cu actorul Brad Pitt.

"Cand ai candidati cu radacini adanci in America, exista sanse mari sa aiba niste veri faimosi", spune istoricul de la Ancestry.com, Megan Smolenyak. "Practic avem milioane de veri. Problema este sa gasesti acea mica legatura care rezulta in aspecte de genul Sarah Palin este ruda cu FDR sau cu printesa Diana", adauga ea.

Palin si printesa Diana, decedata, sunt descendentele lui John Strong si Abigail Ford, potrivit site-ului. Strong s-a nascut in jur de 1605 in Anglia si a emigrat in SUA, unde a murit, in Massachusetts, in 1699, potrivit sursei. Palin si Roosevelt il au ca stramos comun pe John Lothrop, nascut in Anglia in 1584 si emigrat in America. El a murit in Massachusetts in 1653.

Potrivit familiei si istoricilor locali, Lothrop era preot puritan prezbiterian, care a sosit in Massachusetts in 1634.

Candidatii la presedintia americana au staruri in familie, dezvaluia, in martie, un studiu care facea o legatura intre Hillary Clinton, candidata pe atunci la investitura democrata, si Angelina Jolie, dar si intre Barack Obama si Brad Pitt.

New England Historic Genealogical Society (NEHGS) din Boston a publicat in martie un studiu in care prezinta arborele genealogic al celor trei candidati si care arata ca acestia au rude faimoase. Potrivit studiului, Barack Obama, a carui mama este originara din Kansas, are ca veri indepartati cel putin sase presedinti americani, printre care George W. Bush si George Bush senior, Gerald Ford, Lyndon Johnson; Harry Truman si James Madison. Printre alti veri indepartati figureaza Winston Churchill, dar si Brad Pitt, var de gradul noua cu Edwin Hickman, care a murit in Virginia in 1769.

Hillary Clinton are stramosi comuni cu Angelina Jolie, partenera lui Pitt. Clinton si Jolie sunt verisoare de gradul noua cu Jean Cusson din St Sulpice, Quebec, care a murit in 1718. Potrivit studiului, Hillary este de asemenea verisoara indepartata cu mai multe personalitati, printre care Madonna, Celine Dion, Alanis Morissette, dar si scriitorul Jack Kerouac. O alta verisoara indepartata este Camilla Parker-Bowles, sotia printului Charles.

Candidatul republican John McCain este verisor de gradul sase cu Laura Bush, dar a fost dificil sa se identifice alti stramosi faimosi. "Stramosii lui McCain sunt aprope toti din sud", a spus un expert de la NEHGS. Potrivit acestuia, faptul ca cineva are rude faimoase poate fi un subiect interesant de conversatie, dar "nu ar trebui sa influenteze alegatorii". "Insa in conditiile in care cursa se concentreaza pe sublinierea diferentelor, este placut pentru candidati sa afle detalii despre veri faimosi si istoriile diverse legate de familiile lor", a precizat el.