Republicanul John McCain a declarat luni, la o adunare in Albuquerque, ca problemele din domeniul imobiliar din Statele Unite sunt "o deviatie incurajata de democrati si de Barack Obama", relateaza NewsIn.
"Aceasta criza a inceput pe piata imobiliara sub forma imprumuturilor 'subprime' ce erau acordate unor oameni care nu dispuneau de mijloace pentru ele. Aceasta deviatie a fost incurajata de democrati si de Barack Obama", a subliniat el.

Indignat ca adversarul sau l-a numit "mincinos", el a declarat ca Obama nu raspunde adevaratelor probleme si ca incearca sa deturneze atentia oamenilor. "Nu am lectii de invatat cand este vorba de adevar. Cu siguranta nu primesc sfaturi de la un politician de Chicago", a subliniat McCain.

El l-a mai acuzat pe Obama ca nu a actionat pentru a impune mai multe mijloace de control organismelor pentru imprumuturi ipotecare Fannie Mae si Freddy Mac, pentru care guvernul a fost nevoit sa intervina. "Daca il ascultam ce spune acum, putem crede ca mereu s-a opus practicilor periculoase din cadrul acestor institutii, dar in bilantul sau nu exista nimic care sa sugereze asa ceva", a declarat McCain.

McCain va avea marti a doua dezbatere televizata cu Obama. "Senatorul Obama m-a acuzat ca sunt impotriva regularizarii menite sa impiedice criza. Cred ca, dupa parerea lui, daca o minciuna este suficient de mare si repetata de multe ori, va fi crezuta. Insa adevarul este ca eu sunt cel care a cerut pe atunci mai multe restrictii pentru Fannie Mae si Freddy Mac`, a explicat McCain.

In opinia sa, Obama "a fost apropiat de oamenii care au creat aceste probleme" si a primit de la ei bani pentru campanie. "Cine este adevaratul senator Obama? Cel care vorbeste despre regularizare sau cel care a acceptat bani de la Freddy Mac si Fannie Mae? ", potrivit lui McCain.

El si-a atacat adversarul si pe tema pozitiei sale in ceea ce priveste criza financiara si in timpul negocierilor din Congres asupra planului de salvare. "Chiar si dupa ce a refuzat sa miste un deget pentru a impiedica aceasta criza, s-a aflat printre absenti. Nu a incercat sa-si foloseasca telefonul pentru a mai obtine voturi decat cand proiectul a esuat in Camera Reprezentantilor luni", a declarat McCain. El a criticat si finantarea campanieii democrate. "La un moment dat a solicitat mai mult de trei milioane de dolari pentru un nou proiector dintr-un planetariu din orasul sau. Ca din intimplare, presedintele planetariului a promis sa stranga mai mult de 200.000 de dolari pentru campania senatorului Obama", a explicat republicanul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.