California Academy of Sciences si-a deschis de curand portile pentru toti oamenii pasionati de stiinta. Cladirea, proiectata de catre Renzo Piano Building Workshop, nu este nicidecum una obisnuita..

Ansamblul, care contine un acvariu, un planetariu, un muzeu de istorie si mai multe laboratoare, prezinta un acoperis iesit din comun. Acesta este acoperit cu vegetatie si, in unele locuri, are numeroase ferestre rotunde construite cu doua scopuri: sa lase lumina sa patrunda in toate incaperile si, poate cel mai interesant aspect, sa lase vizitatorii sa priveasca spre cer..

Renzo Piano, un castigator al premiului Pritzker, a dorit sa creeze un complex cat mai aproape de natura, care sa inlocuiasca fostul sediu al California Academy of Sciences ce data din anul 1853. Materialele utilizate respecta noul trend "green", potrivindu-se perfect cu exponatele din interior.

Nu ratati pozele! Galeria foto o gasiti aici.


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.