“Cate bordeie, atatea obiceiuri!” Ceremonia nuptiala este practicata in intreaga lume si nu este un trend nou, astfel ca astazi sunt atatea populatii cu traditii de nunta frumoase, haioase sau chiar ciudate. Facand un tur in jurul lumii, Grace le-a cules pe cele mai inedite.

  • Bucuria nuntii nu se mai termina

Nuntile musulmane in general dureaza intre trei si sapte zile. In Maroc petrecerea de nunta dureaza de cele mai multe ori sapte zile, iar in prima zi a nuntii mireasa trebuie sa urmeze un ritual de purificare printr-o baie in lapte. Mai apoi mainile si picioarele ii sunt vopsite (Beberiska), in zilele noastre ele isi ung palmele cu henna. In timpul petrecerii de nunta mireasa isi schimba vestimentatia de mai multe ori, ca sa arate invitatilor ca are destule tinute. Nu exista o rochie de mireasa anume, tinuta este in culori puternice, iar hainele sunt din materiale fine si scumpe, matasuri, voaluri etc. Pentru mai multe curiozitati despre traditiile de nunta ale acestor popoare cititi aici.

  • Un pahar cu doua tortite

In Franta mirii obisnuiesc sa bea dintr-un pahar cu doua manere si de cele mai multe ori caest pahar este oferit din generatie in generatie, avand o deosebita valoare sentimentala.

Mai multe traditii descoperiti aici.


Despre autor:

Grace

Sursa: Grace


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.