Prestigiosul saptamanal american The New Yorker a anuntat oficial ca il sprijina pe candidatul democrat la Casa Alba Barack Obama.

"Intr-un moment de catastrofa economica, de perplexitate internationala, de esec politic si in care moralul este la zero, America are nevoie in acelasi timp de inspiratie si realism, de schimbare si constanta", scrie conducerea revistei in numarul de vineri.

"Tara trebuie sa aiba un lider sensibil intelectual si emotional la complexitatea planetei noastre agitate. Acest lider are un nume: Barack Obama", continua editorialul.

La aproape orice intrebare, John McCain si Obama raspund vorbind despre "reforma, dar numai Obama a furnizat o viziune rationala, convingatoare si detaliata" a acestei reforme, scrie The New Yorker.

Candidatul republican John McCain nu a "manifestat nici interes, nici cunostinte pentru problemele economice si a avut putine de spus despre criza", in timp ce rivalul sau democrat a "studiat serios mecanismele si istoria acestei catastrofe economice si posibilitatile de a stimula refacerea", continua saptamanalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.