Ministrii apararii din UE au discutat miercuri despre posibilitatea incheierii misiunii militare a blocului in Bosnia si inlocuirea sa cu o misiune civila sau cu o forta de reactie rapida, au declarat oficiali, relateaza NewsIn.
UE are circa 2.500 militari in Bosnia, misiune lansata in 2004 cu un mandat de mentinere a pacii. "Ar fi util acum pentru statele europene sa dea semnalul ca, daca formam o misiune, putem si sa-i punem capat", a declarat ministrul francez Herve Morin.

Oficialii din Ministerul francez al Apararii au spus ca exista un consens printre liderii apararii ca obiectivele militare au fost indeplinite.

"Deci se poate lua in considerare incheierea misiunii", a declarat un oficial, adaugand ca, daca se decide acest lucru, exista mai multe optiuni. "Ne putem gandi la tranzitia spre o misiune civila sau la o forta de reactie rapida, care sa intervina in cazul deteriorarii situatiei", a explicat oficialul.

In noiembrie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezolutie care prelungea cu un an mandatul misiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.