Baitullah Mehsud, liderul talibanilor pakistanezi care au legaturi cu al-Qaida este foarte grav bolnav si se afla undeva in zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, au anuntat astazi apropiati ai sai si surse din fortele de securitate pakistaneze, transmite AFP, potrivit NewsIn.
Unele televiziuni pakistaneze au anuntat chiar ca Mehsud, care are in jur de 30 de ani si este comandantul Miscarii Talibanilor din Pakistan (TTP), a murit in cursul noptii, dar inalti oficiali din fortele de securitate pakistaneze si comandanti ai TTP au dat asigurari ca acest lucru nu este adevarat.

Mehsud si TTP sunt acuzati de Islamabad ca sunt la originea valului fara precedent de atentate sinucigase soldate cu aproape 1.300 de morti in toata tara in ultimul an. Mehsud este acuzat oficial de justitia pakistaneza de asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, in 27 decembrie 2007, intr-un atentat sinucigas din apropierea capitalei. El neaga ca ar fi responsabil de acest atentat.

"Baitullah este bolnav, starea sa este precara", a declarat un ofiter din serviciile de securitate pakistaneze, sub acoperirea anonimatului. O alta sursa din aceleasi servicii a confirmat acest lucru, adaugand ca liderul taliban sufera de diabet in stare foarte avansata.

"Sufera de o criza de diabet, dar este sub tratament si se simte mai bine", a declarat pentru AFP Rahim Burki, un comandant TTP apropiat al lui Mehsud.

Insa tatal unei tinere care urma sa se casatoreasca cu Mehsud afirma ca acesta "este in coma", a precizat o alta sursa din serviciile de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.