Serviciul britanic de informatii MI6 investigheaza modalitatea prin care o camera video care avea in memorie informatii importante despre suspecti al-Qaida a fost pierduta de unul dintre agentii sai si a ajuns pe eBay, a anuntat politia, potrivit NewsIn.

Presa a scris ca o camera digitala Nikon a fost pusa la vanzare pe site-ul eBay si a fost vanduta pentru 30,64 euro. In memoria camerei existau nume ale membrilor al-Qaida, amprentele si informatii despre educatia suspectilor, dar si fotografii ale unor rachete si lansatoare de rachete, potrivit cotidianului The Sun.

"Putem confirma ca am confiscat camera video dupa ce un civil" a predat-o sectiei de politie din Hertdshire, nordul Londrei. "Seviciile de informatii investigheaza" incidentul, potrivit unui comunicat al politiei.

Acest incident este cel mai recent dintr-o serie de cazuri similare care au afectat imaginea serviciilor de informatii, dar si a Guvernului.

Luni, procurorii au anuntat ca un oficial de rang inalt care lasase intr-un tren rapoarte ale serviciilor de informatii cu privire la al-Qaida si fortele de securitate din Irak, va fi pus sub acuzare sub incidenta legii secretului oficial.

Anul trecut, un functionar a pierdut CD-uri care contineau nume, adrese si informatii bancare despre 25 de milioane de oameni, iar in ianuarie Ministerul Apararii a anuntat ca a pierdut un laptop care continea informatii despre 600.000 de recruti.

Guvernul britanic a anuntat in luna august ca o companie subcontractoare a pierdut datele persoanale ale tuturor detinutilor din Anglia si Tara Galilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.