Douazeci si sapte de persoane au fost inculpate pentru implicare in scandalul laptelui contaminat cu melamina, in nordul Chinei, substanta ce a provocat imbolnavirea a mai mult de 50.000 de copii, a anuntat marti presa oficiala, relateaza NewsIn.

Cele 27 de persoane fac parte din grupul de 36 arestate in cadrul anchetei care a vizat grupul Hebei Sanlu, principala companie acuzata, care a recunoscut la 11 septembrie ca laptele praf pe care il comercializa contine melamina, o substanta toxica.

Intre timp, alte 21 de companii au fost suspectate de acelasi lucru, iar gama produselor contaminate s-a extins la tot felul de alimente care contin lapte.

Potrivit Reuters, care citeaza presa chineza, politia din provincia aflata in centrul scandalului laptelui contaminat, a arestat 22 de persoane suspectate de implicare in introducerea melaminei in lapte.

Mii de copii au fost internati in spitale cu afectiuni la rinichi si patru au murit dupa ce au fost hraniti cu lapte care continea aceasta substanta, scandal care a provocat un val de indignare in randul opiniei publice si a readus in discutie problema securitatii industriei alimentare chineze, dupa o serie de probleme generate si de alte produse.

Autoritatile din nordul provinciei Hebei au retinut 22 de persoane in urma unor raiduri efectuate la ferme si la firmele de achizitionare a laptelui, de unde au confiscat mai mult de 220 de kilograme de melamina, potrivit cotidianului China Daily.

Politia a precizat ca 19 dintre persoanele retinute sunt manageri la fermele de procesare a laptelui, ferme de animale si centre de achizitionare a laptelui, potrivit cotidianului. "Potrivit investigatiei politiei, melamina era produsa in fabrici subterane si apoi vanduta fermelor de animale si centrelor celor de achizitionare a laptelui", scrie China Daily.

Sperand sa consolideze marca "Made in China" dupa ce o serie de tari au interzis sau respins importurile de produse de lapte din China, oficialii chinezi au promis sa faca curatenie in productia de lapte. Ca parte a acestor eforturi, oficialii au lansat modernizarea sistemului de colectare a laptelui, inlaturandu-se deficientele descoperite, a precizat China Daily.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.