Un petrolier cu 19 marinari romani la bord a fost capturat de pirati in largul coastelor Somaliei, a anuntat sambata la Atena o companie elena de shipping citata de agentia DPA, insa autoritatile romane nu pot confirma deocamdata informatia

Petrolierul Genious navigheaza sub pavilion liberian si, potrivit pazei de coasta a Greciei, la bordul navei se afla 19 marinari romani.

Contactat de NewsIn, Ministerul Afacerilor Externe nu a putut confirma deocamdata informatia, dar a spus ca face verificari si va reveni cu precizari.

De asemenea, liderul Federatiei Internationale a Transportatorilor din Romania (ITF), Adrian Mihalcioiu, nu avea nicio informatie in acest sens.

Atacul a fost anuntat prin radio companiei de shipping de catre capitanul vasului cu putin timp inainte ca piratii sa urce la bord, sustine site-ul earthtime.org, care preia stirea DPA. Piratii au tras cateva focuri de arma in aer pentru a determina nava sa se opreasca.

Pirateria in largul coastelor Somaliei a devenit in ultimii ani un mod de castigare a existentei. Potrivit DPA, gruparile armate detin in prezent 14 nave si circa 200 de marinari. Piratii adesea cer rascumparari de peste un milion de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.