Henning Holstad, un inalt oficial al Primariei din Oslo, va veni saptamana aceasta la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane despre combaterea cersetoriei in Norvegia si despre masurile intreprinse in Romania pentru integrarea romilor, potrivit Ambasadei romane in Norvegia.

Presedintele Comisiei pentru Sanatate si Bunastare Sociala din cadrul Primariei Oslo, membru al Partidului Progresului, Henning Holstad va veni la Bucuresti in perioada 29 septembrie - 1 octombrie, "pe linia preocuparilor vizand gestionarea problemei cersetoriei in Norvegia", se arata intr-un comunicat al Ambasadei Romaniei din Norvegia.

Oficialul norvegian si-a exprimat dorinta de a cunoaste masurile intreprinse de autoritatile romane in vederea integrarii populatiei de etnie roma.

Holstad va avea convorbiri cu Ioan Gruia Bumbu, presedintele Agentiei Nationale pentru Rromi, la care vor participa si reprezentanti ai altor institutii de profil si ai societatii civile din Romania.

Discutiile vor viza si modalitatile de cooperare intre Romania si Norvegia pe tema prevenirii fenomenului cersetoriei in Norvegia.

Presedintele Traian Basescu a fost deranjat de "romanii cu acordeoane" din Oslo, pe care i-a vazut cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o anul trecut, la inceputul lunii noiembrie, in Norvegia. El l-a atentionat atunci pe ambasadorul roman Cristian Istrate spunand ca "de la acordeoane evolutiile pot fi neplacute" atat pentru romani, cat si pentru norvegieni. Basescu i-a cerut totodata premierului Calin Popescu-Tariceanu sa rezolve problema cersetorilor romani din Norvegia.

Presa europeana a relatat tot mai frecvent anul acesta, mai ales dupa cazul Mailat din Italia, despre cersetorii romani care au "invadat" mai multe tari vestice, inclusiv nordice, punand autoritatile si cetatenii din orase precum Oslo, Helsinki si Geneva in situatii inedite si stanjenitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.