Un comando al politiei a intervenit vineri la bordul unui avion al companiei KLM pe aeroportul din Koln si a arestat doi presupusi teroristi, a anuntat un purtator de cuvant al politiei locale, potrivit NewsIn.

Cei doi barbati sunt suspectati ca intentionau sa participe la atacuri islamiste.

Politia a gasit in apartamentele lor scrisori de adio, in care acestia isi exprimau dorinta de a murit pentru jihad, potrivit televiziunilor germane.

Asaltul comandoului a avut loc la 06.55 (07.55, ora Romaniei). Politistii au arestat un somalez de 23 de ani si un german de origine somaleza, in varsta de 24 de ani, a spus purtatorul de cuvant Frank Scheulen.

Avionul KLM urma sa ajunga la Amsterdam.

Potrivit cotidianului Bild, cei doi erau supravegheati "de luni de zile".

In septembrie 2007, trei teroristi au fost arestati in Sauerland, fiind suspectati ca pregateau atentate cu masini-capcana,. mai ales impotriva unor interese americane din Germania. Cei trei - Daniel Schneider, Fritz Gelowicz si Adem Yilmaz, cu varste cuprinse intre 23 si 30 de ani si presupusi membri ai unei miscari islamiste cu origini in Uzbekistan - vor fi judecati la Dusseldorf, a anuntat la inceutul lunii septembrie Parchetul general federal.

Germania figureaza printre tintele declarate ale mai multor miscari islamiste. Luna aceasta, Parchetul general federal a anuntat arestarea unor presupusi teroristi - doi turci si un german de origine afgana. Doi dintre ei sunt presupusi membri ai Uniunii Jihadului islamic.

Convinsa ca a devenit tinta a teroristilor, Germania a spus in februarie ca se teme ca nu va reusi sa mai dejoace proiectele care o vizeaza, al-Qaida avand-o in vizor direct.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.