George Bush este, de altfel, primul presedinte american care viziteaza regiunea. El a declarat ca si-a dorit mult sa faca aceasta vizita, fiind inspirat de noul presedinte al Georgiei, un pro-occidental.

George Bush, s-a intalnit marti dimineata cu presedintele Mihail Saakashvili. Pentru George Bush, "revolutia trandafirilor" din Georgia reprezinta cea mai buna ilustrare a idealului sau de raspandire a democratiei in lume.Tocmai de aceea, George Bush a laudat progresele rapide facute de Georgia pentru consolidarea democratiei.

El a promis ca va continua sa sprijine noile autoritati in demersurile lor. In particular, presedintele Bush a promis ca va sustine una dintre cele mai ambitioase aspiratii georgiene.

"Am discutat despre NATO si presedintele Saakashvili mi-a spus ca e hotarat sa intruneasca toate conditiile pentru a intra in alianta.
Domnule presedinte, suntem alaturi de dumneavoastra pe drumul acesta.
NATO este o alianta foarte importanta pentru America, este locul in care avem discutiile de strategie cu prietenii nostri de peste Atlantic si vrem sa va ajutam", a spus presedintele american.

George Bush a multumit georgienilor pentru sprijinul acordat Americii in campaniile din Irak si Afganistan si a promis ca acest ajutor nu va fi uitat.

Intrebat daca a ridicat si problema bazelor rusesti din Georgia, presedintele Bush a raspuns afirmativ, spunand ca inainte de a veni la Tbilisi a discutat acest subiect si cu Vladimir Putin.

Liderul de la Casa Alba s-a declarat convins ca aceasta problema se poate rezolva pe cale pasnica. De asemenea, George Bush a promis sprijinul sau si pentru reglementarea pasnica a conflictului cu regiunile separatiste Abhazia si Osetia de Sud.