McCain isi suspenda campania, motivul? Candidatul la presedintia americana doreste sa contribuie la planul pentru salvarea Wall Street

Candidatul republican la alegerile prezidentiale din SUA, John McCain, a anuntat miercuri ca isi suspenda campania electorala pentru a da o mana de ajutor la planul de salvare destinat Wall Street si a cerut amanarea dezbaterii televizate cu rivalul democrat Barack Obama prevazuta pentru vineri, relateaza NewsIn.

McCain a anuntat intr-un comunicat ca joi isi va suspenda campania si se va intoarce la Washington si i-a cerut lui Obama sa i se alature, precizand ca i-a facut deja aceasta propunere contracandidatului sau.

Senatorul de Arizona a mai spus ca se indoieste ca planul administratiei Bush, in valoare de 700 de miliarde de dolari, destinat salvarii sectorului bancar, va reusi sa fie votat de Congres in forma sa actuala.

McCain i-a cerut presedintelui George W. Bush sa convoace o reuniune bipartizana a liderilor din Congres, care sa-l includa pe el si pe Obama, in incercarea de a ajunge la un acord.

"E timpul ca ambele parti sa se reuneasca pentru a rezolva problema", a declarat McCain. "Trebuie sa ne intalnim ca americani, nu ca democrati sau ca republicani, si trebuie sa ne intalnim pana cand aceasta criza este rezolvata", a spus candidatul la alegerile prezidentiale. "Dau instructiuni campaniei mele de a lucra cu staff-ul campaniei lui Obama si cu membrii Comisiei pentru dezbateri prezidentionale pentru a amana dezbaterea de vineri seara pana cand vom fi actionat pentru a rezolva aceasta criza", a adaugat senatorul de Arizona.

McCain a spus ca este esential sa fie aprobata legislatia care sa incerce sa redreseze ceea ce el a numit "o criza istorica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.