Ministrul a apreciat de asemenea ca incidentul in care au fost ucise cele sapte persoane este "un act de terorism". Autorii crimelor, care ar putea fi in numar de sase, urmareau sa "faca sa domneasca teroarea", a declarat Maroni, explicand de ce acestia sunt cercetati de Parchetul de la Napoli pentru "masacru in scopuri teroriste".

Guvernul a aprobat astazi trimiterea a 500 de soldati in sudul Italiei in urma incidentului.

"Camorra a declarat un razboi civil statului, care trebuie sa raspunda cu fermitate si sa recapete controlul asupra teritoriului. Militarii vor fi trimisi pentru ca presiunile noastre sa se faca simtite si sa continue pana cand razboiul se incheie", a declarat ministrul.

Sapte persoane, dintre care sase imigranti, si-au pierdut viata joi seara si doi straini au fost grav raniti, in urma a doua incidente armate produse in apropiere de Caserte, la nord de orasul Napoli din sudul Italiei, potrivit carabinierilor.

Mafia napolitana Camorra este foarte activa in regiunea Caserte, unde un razboi intre clanuri a provocat moartea mai multor zeci de persoane in ultimii ani. Castel Volturno este un loc important in traficul de droguri, potrivit ANSA.