Comisia Europeana lanseaza astazi o consultare publica online pe tema modului in care ar trebui sa se dezvolte in viitor politica UE privind tineretul, anunta un comunicat CE.
In acest an, politica UE privind tineretul celebreaza cea de-a 20-a aniversare, iar aceasta consultare va ajuta Comisia sa evalueze rezultatele cooperarii europene in domeniul politicii privind tineretul incepand cu anul 2000. In lunile care urmeaza, ea va conduce, de asemenea, la definirea unor noi obiective pentru deceniul urmator.

Consultarea urmareste sa raspunda intrebarilor privind principalele provocari sau oportunitați care vor avea cel mai direct impact asupra tineretului. Chestionarul va aborda subiecte privind educatia si invatarea informala, incadrarea in munca, discriminarea, integrarea sociala si activitatile voluntare ale tineretului. Rezultatele consultarii vor fi luate in considerare de factorii de decizie privind politicile europene, pentru a putea pregati masuri concrete de sprijinire a tineretului in vederea integrarii in societate, gasirii unui loc de munca, cresterii bunastarii generale si stimularii implicarii in societate ca cetateni.

Consultarea se adreseaza atat persoanelor, cat si organizatiilor interesate in viitorul tineretului din UE 27 din alte tari participante la program – Norvegia, Islanda, Liechtenstein –, din tarile candidate – Turcia, Croatia –, precum si din Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.