Scandalul laptelui praf infectat cu melamina, din China, ii ingrijoreaza nu doar pe parintii miilor de bebelusi chinezi imbolnaviti, ci si autoritatile din Noua Zeelanda, de unde provine unul dintre actionarii firmei producatoare. Totul a iesit la iveala la doar o saptamana dupa ce televiziunea de stat chineza lauda acest produs pentru calitatile sale
Oficialii chinezi stiau deja de cateva saptamani despre vanzarile de lapte praf contaminat chimic, dar nu au actionat pana ce guvernul de la Wellington nu a facut presiuni asupra Beijingului, sustine premierul neozeelandez. Presa chineza a relatat pentru prima data la 10 septembrie despre vanzarea laptelui infectat de catre Sanlu Group, compania chineza in care 43% dintre actiuni sunt detinute de Fronterra Dairy Cooperative din Noua Zeelanda, semanand panica si furie printre parinti.

Sanlu a fost somata la 11 septembrie sa opreasca productia si sa dea explicatii, dupa ce investigatorii au descoperit ca melamina - folosita de obicei la fabricarea materialelor plastice, a ingrasamintelor si a produselor de curatat - le provoaca bebelusilor formarea de pietre la rinichi. Melamina este aceeasi substanta chimica gasita in hrana pentru animale exportata in SUA, care a omorat mii de animale anul trecut.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.