Un lant de magazine franceze a vandut incepand cu anul 2005 fotolii si canapele fabricate in China, despre care se crede ca au provocat reactii alergice, a informat miercuri un purtator de cuvant al distribuitorului, relateaza AFP

Potrivit Le Parisien, mai multe persoane care au cumparat aceste piese de mobilier au fost spitalizate din cauza unor eczeme, iar starea lor este serioasa.

Printre aceste fotolii si canapele "exista loturi care contineau prea multi saculeti antifungici. La unele persoane, ei pot provoca reactii algerice", a explicat Isabelle Hoppenot, directoarea de comunicatii a Conforama.

Societatea a primit deja 400 de scrisori in care i se cer despagubiri.

Fotoliile sunt fabricate de grupul chinez Link Wise. Acesta a explicat companiei Conforama ca a pus mai multi saculeti, si nu doar unul, cum ar fi trebuit, "din cauza puternicei umiditati din acest sezon" in China, care ar fi putut degrada piesele.

Loturile incriminate au fost retrase de la vanzare la sfarsitul lui iunie, in urma alertei date de un dermatolog, ai carui pacienti au dezvoltat o eczema dupa ce au cumparat un fotoliu pentru relaxare, de la Conforama.

Grupul nu a retras insa toate produsele. El a adresat un mesaj pentru 38.000 de clienti care au cumparat aceste articole intre martie 2006 si iunie 2008. Aproape 800 dintre acesti clienti au schimbat deja piesele sau au primit banii inapoi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.