Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, a refuzat miercuri sa demisioneze, in pofida dizolvarii coalitiei de guvernare din Ucraina, informeaza NewsIn.

"Coalitia nu s-a dizolvat", a declarat aceasta, intrebata despre o clauza a acordului de coalitie, care prevede demisia premierului in cazul dizolvarii coalitiei.

"Presedintele este cel care a parasit-o unilateral", a subliniat Timosenko.

"Noi nu suntem ca oile, care sar in prapastie pentru ca una dintre ele face acest lucru", a adaugat premierul.

Conform acordului de coalitie, destramarea acesteia, anuntata marti de presedintele Parlamentului, Arseni Iateniuk, trebuie urmata de demisia premierului si cea a presedintelui Parlamentului.

Presedintele Parlamentului a anuntat miercuri ca demisioneaza.

Timosenko a lasat insa marti, sa se inteleaga faptul ca nu se grabeste sa respecte aceasta clauza, si chiar ca o ignora. "Guvernul va lucra cu succes mult timp de acum inainte, in pofida tuturor acestor furtuni (...) pentru ca aceasta este o furtuna intr-un pahar cu apa", a declarat premierul ucrainean, dupa destramarea oficiala a aliantei prooccidentale.

Partidul presedintelui a parasit alianta guvernamentala formata cu Blocul Timosenko dupa adoptarea unei serii de legi privind reducerea prerogativelor prezidentiale, votata de formatiunea premierului si de opozitia prorusa.

Daca o noua coalitie nu este formata pana la mijlocul lunii octombrie, presedintele Viktor Iuscenko are dreptul sa dizolve Parlamentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.