In urma lor cel putin 326 de persoane si-au pierdut viata 50 sunt date disparute, 190 de oameni sunt raniti si 170.000 de familii sinistrate. De asemenea, au fost distruse drumuri, poduri dar si 10.800 de locuinte, potrivit unui bilant anuntat stazi de guvernul haitian, relateaza AFP, potrivit NewsIn

Trecerea intr-o luna a furtunilor Fay, Gustav, Hanna si Ike "este cea mai mare catastrofa care a lovit aceasta tara in ultimii ani", a declarat ministerul de interne, Paul-Antoine Bien-Aimé, alaturi de premierul Michele Pierre-Louis.

Pierre -Louis a spus ca guvernul a decretat joi stare de urgenta pentru 15 zile, "dupa o lege votata rapid de Parlament". "Guvernul haitian a salutat ajutorul international si raspunsul dat de comunitatea internationala la apelul" statului Haitti, dar doreste si un "ajutor bugetar" de la tarile donatoare, a explicat premierul.

Autoritatile din Haiti au cheltuit sapte milioane de dolari deja, pentru victimele uraganelor. ONU a lansat un apel global, pentru strangerea a peste 100 milioane de dolari pentru Haiti.

Numeroase tari, ca SUA, Franta, Canada, Venezuela, Spania, au anuntat ca vor trimite ajutoare in Haiti. SUA au trimis o nava militara si au anuntat sporirea ajutorului lor la zece milioane de dolari, iar secretarul de stat francez pentru cooperare a anuntat dublarea ajutorului pentru Haiti, care va ajunge la patru milioane de euro.

Republica Dominicana a trimis trei elicoptere in Haiti si o echipa de 20 de medici, in timp cer Venezuela va interveni pentru repararea drumurilor si podurilor prabusite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.