Presedintele sud-coreean Lee Myung-Bak le-a cerut ministrilor sa se pregateasca pentru orice schimbare brusca ar putea interveni in Coreea de Nord, in conditiile in care Kim Jong-Il pare sa aiba probleme de sanatate, a spus joi un responsabil sud-coreean, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Presedintele Lee a reunit mai multi ministri miercuri. "In cursul reuniunii, presedintelui i-au fost comunicate informatii potrivit carora liderul nord-coreean ar fi suferit un atac cerebral, dar nu este in stare critica", a spus purtatorul lui de cuvant.

"De asemenea, i s-a spus ca nu a fost constatata nicio miscare neobisnuita din partea armatei nord-coreene", a adaugat el.

Presedintele le-a cerut ministrilor "ca totul sa fie pregatit, pentru reducera la minim a confuziei, in cazul unor schimbari politice in Coreea de Nord", a spus sursa.

Miercuri, un oficial sud-coreean a spus ca este "aproape sigur" ca liderul de la Phenain are probleme de sanatate, informatie imediat dezmintita de Coreea de Nord. O sursa din guvernul sud-coreean a declarat ca presedintele nord-coreean, in varsta de 66 de ani, a suferit o interventie chirurgicala dupa ce a fost victima unui atac cerebral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.