La sapte ani de la atentatele din 11 septembrie, actiunile guvernului american pentru a impiedica eventuale atacuri cu arme de distrugere in masa nu sunt suficient de eficiente, potrivit rezultatelor unei anchete oficiale, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Intr-un document care va fi publicat oficial astazi, Parteneriatul pentru o America in Securitate afirma ca guvernul nu a facut tot posibilul pentru a combate amenintarea impotriva teritoriului american si pentru a verifica propagarea armelor de distrugere in masa in strainatate. PSA, formata din membri ai comisiei pentru 11 septembrie, din consilieri pentru securitate nationala si diplomati, a dat administratiei o nota globala "C".

Administratia a primit un "C plus" pentru eforturile in prevenirea terorismului nuclear, un "B minus" pentru prevenirea terorismului cu arme chimice si un "C minus" pentru prevenirea bioterorismului.

"Acum, la aproape sapte ani de la evenimentele tragice din 11 septembrie, amenintarea unui nou atac terorist major impotriva SUA este inca foarte reala", potrivit raportului. " Arma nucleara, chimica sau biologica in mainile teroristilor ramane cea mai mare amenintare pentru natiunea noastra. Chiar daca au fost facute progrese, suntem inca periculos de vulnerabili", potrivit sursei.

In raport, PSA face trei mari recomandari: numirea unei persoane care sa se ocupe de chestiune, definirea unei strategii globale si dezvoltarea cooperarii internationale.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.