Trupele ruse au parasit satul Ganmuhuri, din apropiere de Abhazia, "primul semn al unei retrageri"de pe teritoriul georgian propriu-zis, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utiasvili, potrivit NewsIn.

"Trupele ruse au parasit satul Ganmuhuri, din districtul Zugdidi, in apropiere de frontiera administrativa cu Abhazia. Este primul semn al retragerii ruse din asa numita zona-tampon, asa cum prevede acordul din 8 septembrie", a adaugat el.

La negocierile de luni, cu seful statului francez Nicolas Sarkozy, presedintele rus Dmitri Medvedev a acceptat retragerea fortelor ruse din teritoriul georgian necontestat pana in 10 octombrie si discutii internationale consacrate celor doua regiuni separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud incepand din 15 octombrie, la Geneva.

Moscova va mentine, insa, "pentru mult timp" aproape 8.000 de militari in Osetia de Sud si Abhazia, a anuntat seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov.

Cateva mii de soldati rusi au intra in cele doua teritorii dupa ofensiva militara a Georgiei in Osetia de Sud, din 7 august, cu aprobarea autoritatilor separatiste. Liderii celor doua republici nerecunoscute pe plan international s-au declarat imediat dispusi sa gazduiasca baze militare ruse in aceasta regiune strategica a Caucazului, intre Rusia si Orientul Mijlociu, Europa si Asia, si in vecinatatea Marii Negre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.