Sarah Palin, candidata republicana la vicepresedintia Statelor Unite, are mai putina experienta, dar este o alegere mai buna decat Joe Biden, colegul de campanie al lui Barack Obama, potrivit unui sondaj dat publicitatii ieri de postului american de televiziune CNN, relateaza NewsIn.

Potrivit sondajului realizat pe un esantion de 1.022 de adulti, in perioada 5-7 septembrie, daca ar putea sa isi aleaga numai vicepresedintele, nu si presedintele, in 4 noiembrie, 53% dintre alegatori ar vota pentru Palin, iar 44% pentru Biden.

De cealalta parte, daca ar putea vota numai presedintele Statelor Unite, 49% dintre americani l-ar alege pe Obama, fata de 48% pe McCain

Potrivit studiului, 51% dintre alegatori au opinie favorabila despre Joe Biden, fata de 57% despre Palin.
Palin ar fi o alegere "excelenta" din punctule de vedere a 32% dintre persoanele chestionate, iar Biden pentru 22% dintre acestea.

Sarah Palin ar fi un "excelent" vicepresedinte pentru 20% dintre persoanele intrebate, fata de 16% care cred acelasi lucru despre Biden.

Pe alta parte, Joe Biden recupereaza in ceea ce priveste experienta: 70% dintre alegatori considera ca democratul este "calificat" sa devina vicepresedintele Statelor Unite, fata de 50% care au aceeasi parere despre Palin. Aproape 61% din electorat are "incredere" ca Biden ar face fata unei crize, fata de 53% care au incredere in Palin.

Numirea lui Sarah Palin candidat la vicepresedintie, a antrenat si o crestere a candidatului republican la Casa Alba, John McCain, in preferintele alegatoarelor albe, potrivit unui sondaj Washington Post/ABC, relateaza Reuters.

Inaintea Convetiei democrate de la sfarsitul lui august, Obama conducea cu 8 puncte procentuale in randul alegatoarelor albe (50% fata de 42%). Dupa Conventia republicana din septembrie, insa, McCain se afla cu 12 puncte procentuale in fata contracandidatului sau democrat in preferintele alegatoarelor albe (53% fata de 41%), conform studiului.

"Ei bine, sondajul vostru este gresit", a declarat pentru Washington Post directorul de campanie al lui Obama, David Plouffe, intrebat ce opinie are despre datele sondajului.

"Nu cred ca veti mai gasi alte studi care arata o schimbare de 20 de puncte procentuale", a adaugat Plouffe in timpul declaratiilor facute la sediul central din Chicago al campaniei lui Obama. "Noi nu vedem vreo miscare in acest sens. Uneori, in sondaje pot avea loc niste schimbari de situatie destul de mari, in special pe criteriul demografic", a afirmat Plouffe.

McCain si-a surprins electoratul inaintea Conventiei republicane prin nominalizarea lui Palin, putin cunoscuta guvernatoare de Alaska, la vicepresdintia Statelor Unite. Palin a fost apreciata pentru discursul sau de la Conventie, in care a atacat experienta lui Obama.
Alegerile prezidentiale din Statele Unite vor avea loc la 4 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.