Parlamentarii europeni dau semne ca vor sa aiba o contributie la noua constructie europeana. Cu o zi inainte de semnarea de catre Romania si Bulgaria a tratatelor de aderare la UE, europarlamentarii au reprosat Comisiei Europene (executivul comunitar) ca nu au fost consultati in ceea ce priveste bugetul Uniunii.

La intalnirea presedintilor parlamentelor din statele membre, problema aceasta a fost ridicata din nou. Initiativa de a iesi din hotarele propriilor tari si a participa la viata politica a UE a fost si una din concluziile care s-au desprins din dezbaterile de vineri si sambata din cadrul Conferintei anuale a presedintilor de parlamente din tarile UE si candidate, ce s-a desfasurat la Budapesta si la care a participat si presedintele Camerei Deputatilor din Romania, Adrian Nastase.Acesta a evocat abordarea unuia dintre participantii la reuniunea de la Budapesta, care a spus ca "ceea ce la Parlamentul European se discuta in termeni de venituri, in parlamentele nationale se discuta in termeni de cheltuieli".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.