Aparatul inventat de el, denumit IXI, putea stoca 3,5 minute de muzica pe un chip.
Desi iPod-ul este deja un gadget folosit de multa lume, inventatorul sau nu isi permite sa-si cumpere unul. Compania Apple a recunoscut recent ca un barbat de 52 de ani din Marea Britanie a inventat tehnologia ce sta la baza iPod-ului acum 30 de ani.

Kane Kramer este tatal a trei copii si are probeleme financiare atat de mari incat anul trecut a fost nevoit sa-si vanda casa.

El a povestit acum doi ani unui ziar cum a inventat ceea ce astazi este cunoscut ca iPod in 1979, cand avea 23 de ani. Schitele desenate de Kramer la acel moment arata un aparat de marimea unui card de credit, cu un ecran dreptunghiular si un meniu pentru a naviga prin fisierele stocate - design foarte asemanator cu iPod-ul.

Kramer si-a brevetat inventia si a infiintat o companie pentru a dezvolta ideea. Insa in 1988, dupa o separare in consiliul director, barbatul nu a putut sa stranga cele 60.000 de lire necesare pentru a reinnoi brevetul asupra inventiei in 120 de tari, astfel incat tehnologia a devenit proprietate publica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.