Analizele pentru a stabili natura substantelor sunt in curs. Plicurile au fost primite la amabasada Statelor Unite de la Islamabad si la consulatul american de la Karachi, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al ambasadei, Lou Pintor.

"Ambasada si consultul raman deschise si functioneaza normal"
, a adaugat el, fara a da alte detalii despre continutul sau originea plicurilor.

"Nu am constatat nicio stare de rau la cele cateva persoane care au manipulat plicurile", a adaugat Pintor, precizand ca acestea au respectate procedurile in vigoare in cazul descoperirii unor obiecte suspecte.
Relatiile dintre Pakistan si Statele Unite au cunoscut o tensionare in ultimele zile, dupa o incursiune a trupelor americane din Afganistan pe teritoriul pakistanez si mai multe atacuri cu racheta. Pakistanul a fost un aliat important in campania americana impotriva terorismului si combate militantii pe propriul teritoriu cu zeci de mii de soldati, dar nu a fost de acord cu incursiunile fortelor straine. Statele Unite afirma ca al-Qaida si militantii talibani s-au adapostit in zonele tribale din Pakistan, de unde organizeaza atacuri in Afganistan si planuiesc violente in Occident.

Administratia Bush nu a recunoscut oficial implicarea americana in raidul de miercuri, dar oficiali de la Pentagon sub acoperirea anonimatului au facut-o.