Circa 6.500 de reufugiati oseti, care au fugit din calea operatiunilor georgiene declansate impotriva regiunii separatiste Osetia de Sud la inceputul lunii august, se afla inca pe teritoriul rus, a anuntat seful Serviciului federal rus pentru migratie, Kontantin Romodanovski, potrivit NewsIn.

In total, mai mult de 34.000 de persoane au plecat din Osetia de Sud, dintre care mai mult de 10.000 copii, refugiindu-se in Rusia, majoritatea in republica vecina Osetia de Nord, a declarat Romodanovski. Majoritatea acestor persoane au revenit in Osetia de Sud.

Cei 6.500 de refugiati care au ramas in Rusia vor "reveni incetul cu incetul" in regiunea lor, a precizat responsabilul, adaugand ca serviciul sau le-a furnizat refugiatilor mai mult de 3.000 de acte temporare de identitate si 141 de pasapoarte ruse.

Mii de georgieni au plecat la randul lor din Osetia de Sud, refugiindu-se in zona controlata de Tbilisi, potrivit Inaltului Comisariat ONU pentru refugiati (HCR), iar alte zeci de mii de persoane s-au mutat in interiorul Georgiei, in special locuitorii din Gori, zona vizata de interventia militarilor rusi.

Inaltul comisar ONU pentru refugiati, Antonio Guterres, a declarat miercuri ca dificultatile in a avea acces in scopuri umanitare in Georgia afecteaza si mai mult revenirea celor cel putin 50.000 de refugiati la casele lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.