Furtuna tropicala Hanna, care a lovit Haiti, se apropia astazi de coastele de sud-est ale SUA, in timp ce Ike ramane o amenintare pentru Caraibe, a informat Centrul national pentru uragane, din Miami, potrivit NewsIn.

Furtuna Hanna se apropia vineri de coastele americane, amenintand Caraibe si statele din sudul SUA, unde au fost luate masuri de precautie. "Centrul furtunii va fi aproape de coasta de sud-est a SUA mai tarziu vineri" potrivit centrului.

Ea va ajunge in Carolina de Nord si de Sud la sfarsitul acestei saptamini. Ploi torentiale si valuri de trei metri sunt asteptate in zona de coasta din sud-estul Statelor Unite.

Guvernatorii din Carolina de Nord si Virginia au decretat starea de urgenta, iar cel din Carolina de Sud a cerut populatiei din doua regiuni sa plece voluntar.

Pe de alta parte, Ike a fost retrogradat din categoria 4 la categoria 3 pe scara Saffir-Simpson, dar ramane o potentiala amenintare pentru Caraibe si Statele Unite. Cu rafale de vant de 205 kilometri pe ora, Ike ramane periculos, iar Centrul "continua sa prevada ca va fi un uragan major in doua zile". Ike ameninta mai ales Haiti, deja lovit de doua uragane - Hanna si Gustav.

Hanna "a fost imprevizibila, a provocat deja inundatii si asteptam sa creasca usor in intensitate", a spus un meteorolog de la Centrul pentru uragane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.