Potrivit oficialului sub acoperirea anonimatului, Totne Gamsahurdia a fost arestat pe aeroportul din Tbilisi. "L-am arestat ieri (miercuri - n.red.) cand a ajuns la aeroport", a declarat oficialul.

Totne Gamsahurdia a mai fost inculpat pentru tentativa de lovitura de stat si pentru legaturi cu serviciile secrete ruse, la sfarsitul anului 2007, dupa protestele opozitiei fata de regimului lui Saakasvili.

Saakasvili a ajuns la guvernare in urma Revolutiei Trandafirului, din anul 2003, dar si-a socat aliatii occidentali dupa ce a reprimat fara menajamente manifestatiile opozitiei georgiene, in noiembrie 2007. Autoritatile georgiene au declarat atunci ca au dejucat o tentativa de lovitura de stat si au acuzat Rusia ca alimenteaza protestele

Zviad Gamsahurdia a fost presedinte a Georgiei intre anii 1990 - 1991. El a condus tara catre independenta de Uniunea Sovietica, dar a aruncat-o si intr-un razboi civil. Gamsahurdia a fugit in Rusia pentru o perioada scurta de timp, dupa care s-a intors in tara, unde a incetat din viata in 1993.