Irakul intentioneaza sa renoveze si sa redeschida inchisoarea Abu Ghraib, locul une militarii americani au supus la abuzuri si tortura detinuti irakieni, relateaza NewsIn.

Locul, care nu a mai fost folosit ca inchisoare din 2006, va include si un muzeu cu dovezi ale crimelor comise in perioada Saddam Hussein, a declarat purtatorul de cuvant guvernamental Ali al-Dabbagh.
"Cabinetul irakian a aprobat propunerea Ministerului Apararii de renovare a inchisorii Abu Ghraib, cu rezerve in legatura cu partea de muzeu al crimelor precedentului regim", a spus sursa.

Abu Ghraib a fost un loc al abuzurilor in perioada Saddam Husederin, iar in 2004 notorietatea sa a sporit in urma dezvaluirii actelor la care militarii americani supuneau detinutii irakieni.

Fotografiile cu detinuti irakieni dezbracati si obligati sa stea in posturi umilitoare au facut inconjurul lumii si au provocat indignare.

Deocamdata nu este clar daca muzeul va prezenta si abuzurile comise de fortele americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.