Rusia va "raspunde", insa cu "calm", consolidarii prezentei navale a NATO in Marea Neagra, regiune aflata in centrul tensiunilor dintre Moscova si Occident dupa conflictul din Georgia, a declarat marti premierul rus Vladimir Putin, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
"Reactia va fi una calma, fara istericale. Dar fireste ca va exista un raspuns", a spus Putin, citat de Interfax.

NATO a anuntat la un moment dat ca o nava spaniola, una germana si una poloneza au intrat in Marea Neagra si ca o nava americana urma sa li se alature pentru vizite in porturi, precum si exercitii ce urmau sa dureze trei saptamani.

"Cu siguranta nu exista nicio consolidare a prezentei flotei NATO in Marea Neagra", a spus saptamana trecuta comandantul Kevan McHale, din cadrul Inaltului Comandament al fortelor NATO pentru Europa, citat de Reuters. Comandamentul declarase oricum ca trimiterea de nave era planificata de un an si ca acestea urmau sa efectueze vizite in porturi din Romania si Bulgaria, precum si exercitii.

McHale a declarat saptamana trecuta ca singura alta prezenta aliata despre care autoritatile NATO stiu este cea a doua nave americane implicate in furnizarea de ajutoare Georgiei si a navelor apartinand celor trei natiuni NATO de la Marea Neagra - Romania, Bulgaria si Turcia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.