Orasul elvetian Zurich ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai bune locuri de trai din Europa, in timp ce niciun oras din Marea Britanie sau Franta nu a reusit sa se claseze in primele zece pozitii, potrivit unui clasament realizat de Forbes
Forbes.com a precizat ca lista a fost intocmita pe baza unui sondaj anual asupra calitatii vietii la nivel mondial, realizat de Mercer Consulting.

  • Pe prima pozitie a topului se afla Zurich. Populatia redusa, de numai 376.815 locuitori la sfarsitul anului 2007, este rasfatata cu peste 2.000 de baruri si restaurante si cu o priveliste uluitoare asupra Alpilor si lacului Zurich. Nivelul taxelor este unul dintre cele mai scazute din Elvetia, iar rezidentii nu platesc taxa de mostenire. Puncte slabe ar putea fi considerate vremea inchisa si traficul.
  • A doua pozitie a clasamentului este ocupata de Viena. Intregul centru al capitalei politice, culturale si economice a Austriei a intrat in patrimoniul mondial UNESCO. Orasul dispune de infrastructura si de un sistem educational excelente.
Restul topului il gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.