Omul care si-a sacrificat viata pentru apararea drepturilor civice, Martin Luther King, asasinat la doar 40 de ani, ar fi mandru de Barack Obama, a declarat joi fiul acestuia, Martin Luther King al III-lea, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"In timp ce asteptam sa ajung pe scena, nu putem sa nu ma gandesc cat de mandru ar fi fost tatal meu. Mindru de Barack Obama, mandru de partidul care l-a numit si mandru de America ce il va alege", le-a spus Martin Luther KIng al III-lea celor 75.000 de persoane stranse pe stadionul din Denver in asteptarea candidatului democrat la Casa Alba.

Obama este primul afroamerican cu sanse reale la presedinta Statelor Unite, iar joi s-au implinit 45 de ani de la celebrul discursul al lui Martin Luther King, "Am un vis".

"Sunt exact 45 de ani de cand tatal meu era la Washington in fata monumentului dedicat lui Lincoln si spunea: <Am un vis, acela ca intr-o zi aceasta natiune se va ridica si va trai adevarata semnificatie a credintei sale> ", a spus ful acestuia.

"Cu totii suntem copiii acestui vis si King este prezent in inimile noastre. Dar nu numai. El se afla in sperantele si visele noastre, in competenta si curajul lui Barack Obama", potrivit acestuia. "Cu ocazia a 45 de ani de la marsul catre Washington si in onoarea mostenirii lasate de tatal meu si de Bobby Kennedy, sa dam natiunii noastre un lider care a inteles acest apel si care ne va ajuta sa aducem schimbarea de care avem nevoie: Barack Obama", a conchis fiul lui Martin Luther King.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.