Fostul presedinte Bill Clinton a uitat conflictele din timpul alegerilor primare si a depus toate eforturile miercuri, la Denver, in favoarea candidatului democrat la Casa Alba, Barack Obama, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Primit ca un rock star de catre delegatii democrati, Clinton l-a omagiat pe Obama, asa cum facuse si Hillary Clinton cu 24 de ore inainte. In timp ce ea le-a cerut democratilor sa se uneasca langa fostul ei rival, nu a revenit totusi asupra argumentului principal din campania pentru primare, acela ca Obama nu este pregatit sa devina presedintele Statelor Unite pentru ca nu are suficienta experienta. Voluntara sau nu, aceasta omisiune a fost imediat exploatata de tabara republicanului John McCain, care reia in ultimele zile sloganurile folosite de Hillary impotriva lui Obama in campanie.

Insa Bill Clinton, care ramane ultimul democrat ales presedinte si singurul membru al partidului sau de la Franklin Roosevelt reales la Casa Alba, nu a evitat sa spuna: "Barack Obama este pregatit sa devina presedintele Statelor Unite". "Tot ce am invatat in opt ani de presedintie si tot ce am realizat de atunci, in Statele Unite si in lume, m-au convins ca Obama este omul potrivit", a adaugat el.

"Hillary ne-a spus fara echivoc ca va face tot ce poate pentru ca Obama sa fie ales. Impreuna cu mine, suntem doi", a subliniat fostul presedinte, ovationat de delegatii democrati. "De fapt, suntem 18 milioane, pentru ca doresc, ca si Hillary, ca toti cei care ati sustinut-o sa votati in noiembie pentru Obama", a mai spus Clinton.

Dezvoltand cu elocventa sa cunoscuta subiectele ce ii sunt dragi, ca protectia sociala, lupta impotriva SIDA si a altor boli contagioase, Clinton nu s-aabtinut si a lansat si un atac la adresa republicanilor. Recunoscand ca McCain este "un om de bine, care a servit cu eroism tara si a suferit teribil in Vietnam", Clinton a cerut sa se trimita rivalilor republicani "un mesaj care sa rasune in intreaga America: Multumim, dar nu, multumim".

"Dragi prieteni democrati, in urma cu 16 ani mi-ati oferit onoarea de a conduce partidul nostru catre victorie si de a conduce tara catre o noua era de pace si prosperitate. Impreuna am castigat o campanie in cursul careia republicanii au spus ca sunt prea tanar si lipsit de experienta" pentru a fi presedinte, a spus Clinton, ales la varsta de 46 de ani. Obama are 47 de ani.

"Va aminteste acest lucru de ceva? Asta nu a mers in 1992, pentru ca noi am fost de partea buna a istoriei, si nu va merge nici in 2008, pentru ca Obama este de partea buna a istoriei", a promis Bill Clinton. "Barack Obama ne va indeparta de divizari si de teama din ultimii opt ani, pentru a ne face sa regasim unitatea si speranta. Daca, asa ca si mine, credeti ca trebuie sa existe in Statele Unite un loc care se cheama Speranta, atunci alaturati-va lui Hillary, lui Chelsea si mie pentru a face din Barack Obama viitorul presedinte al Statelor Unite", a conchis Bill Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.