Dupa o coma care durat 10 ani, un pompier american si-a revenit inexplicabil

Medicii americani sint incapabili sa explice cum a fost posibila refacerea unui pompier american, care a reinceput brusc sa vorbeasca acum citeva zile, dupa o coma care a durat aproape 10 ani. Donald Herbert, care va implini simbata 44 de ani, este in continuare lucid, dar nu mai vorbeste atit de mult ca in primele zile, au declarat rudele sale. Medicii ramin insa optimisti si spera intr-o refacere totala. Herbert a fost strivit de un acoperis in flacari, in timp ce incerca sa stinga un incendiu, in decembrie 1995, raminind orb, fara memorie si intr-o profunda stare vegetativa.

Simbata trecuta, el le-a spus deodata medicilor "Vreau sa vorbesc cu sotia mea!", iar acestia i-au chemat imediat nevasta si copii.
In prima zi, Donald Herbert, a stat de vorba cu sotia, cei patru fii si alte citeva rude apropiate timp de 14-16 ore si a dormit apoi alte 30 de ore. Era nerabdator sa afle ce a facut familia sa si a ramas inmarmurit cind a aflat cit timp a stat in coma. "I-am spus ca a fost in coma aproape zece ani. El credea ca au trecut circa trei luni", a declarat Simon Manka, unchiul sau. Cel mai mic dintre baieti avea doar patru ani cind tatal sau a intrat in spital.

La conferinta de presa care a anuntat ineditul eveniment, doctorul Jamil Ahmed, cel care se ocupa de cazul lui Herbert, a explicat ca barbatului i s-a schimbat tratamentul in urma cu trei luni, dar nu se astepta ca efectele noilor medicamente sa se vada mai devreme de sase luni. In 2003, Terry Wallis, din Arkansas, si-a revenit din coma dupa 19 ani, socindu-si mama cind a strigat deodata "mama" si cerind apoi un suc. Functiile sale cerebrale au ramas insa limitate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.