Una dintre reclamele la bautura carbogazoasa Orangina, care prezinta diferite personaje animate dansand la bara in bikini, a starnit furie in randul consumatorilor

Tema centrala a reclamei de un minut si 45 de secunde este reprezentata de dragostea dintre o caprioara si un urs, pentru ca in final, sticle de Orangina sa explodeze dintre coapsele unor zebre, imprastiind sucul pe sanii altor animale femele.

Spotul, creat de o agentie de publicitate franceza, are parte de critici si reclamatii mai ales din partea asociatilor pentru copii si a grupurilor care militeaza pentru egalitatea in drepturi . "Bautura Orangina are ca public tinta copii si tineri, iar aceasta reclama plaseaza produsul intr-un context provocator, cu tenta sexuala explicita", a declarat directoarea unui centru pentru copii din Anglia.

"Descrierea aproape sinistra a animalelor intr-un clip animat imbibat de aluzii sexuale, duce la un mix de mesaje confuze", a conchis aceasta.

Criticii se tem ca aceasta reclama este un nou exemplu de folosire eronata a instrumentelor de marketing, din ce in ce mai multe branduri folosindu-se de imagini cu tenta sexuala pentru a vinde produse copiilor.

The Advertising Standards Agency (ASA) a primit pana acum 147 de plangeri de la difuzarea reclamei.

Reclama doreste sa transmita ideea de "pulpeuse", care se poate traduce nu doar prin sintagma "cu continut de pulpa", dar si prin adjectivele "voluptos" sau "sexy".

Dr. Pepper Snapple Group, companie ce detine brandul Orangina, a refuzat sa comenteze.

Voi ce parere aveti despre acesta reclama?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.