Ministrul italian de interne Roberto Maroni a anuntat luni ca ii va expulza pe cei doi romani acuzati de agresarea unui cuplu de turisti olandezi, in apropiere de Roma, relateaza agentia de presa ANSA, citata de NewsIN

Ministrul a afirmat ca va semna decretul de expulzare a celor doi romani, Paul Petre si Andrei Vasile Bohues, care si-au marturisit faptele, in decurs de 48 de ore.

Turistii olandezi, care calatoreau cu bicicleta, au fost atacati in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce isi instalasera cortul pe un teren din apropiere de periferia Romei, potrivit carabinierilor.

Dupa ce le-au furat 1.500 de euro, agresorii, doi romani in varsta de 20, respectiv 32 de ani, i-au lovit pe cei doi turisti si au violat femeia, in varsta de 52 de ani. Ei l-ar fi obligat pe sot, un informatician in varsta de 56 de ani, sa priveasca scena.

Agresorii au declarat la politie ca i-au atacat pe cei doi turisti pentru ca au vrut sa o violeze pe femeie, nu pentru a le fura banii, relateaza cotidianul Il Tempo in pagina sa electronica.

Maroni s-a declarat "stupefiat de modul in care au admis violenta sexuala", potrivit AFP. "Se pare, din punctul lor de vedere, violenta vizand aceasta femeie este normala", a adaugat el.

In ceea ce priveste polemica privind securitatea si imigratia in Italia, alimentata de acest incident, ministrul considera ca "clasa politica nu ar trebui sa fie divizata in aceasta chestiune".

Dupa pachetul de masuri pentru siguranta adoptat de Guvernul lui Silvio Berlusconi, stanga a profitat de acest incident pentru a denunta ineficienta aceste politici.

Un alt cuplu de turisti germani a fost, tot in weekend, victima unei agresiuni in apropiere de Napoli, in sudul tarii. Ei au depus plangere la politie pentru violenta sexuale si furt. Un suspect italian a fost arestat luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.